Rulof x Normativ

Ako nekoga u Sarajevu pitate ko je RULOF – reći će vam: “To je brat koji se potpisao na cijeli grad”. To je možda i jedini ispravan odgovor, budući da nema naselja na površini od 142 kilometra kvadratna u kojem se ne nalazi njegov umjetnički otisak. Noću traži adrenalin po višespratnicama sa punim ruksakom boje, danju izučava diplomatiju i međunarodne odnose. Zbog obrazovanja je svoju adresu stanovanja prebacio u Berlin, odakle nam se i javio.

RULOF je ulični umjetnik u ranim dvadesetim godinama koji već cijelu deceniju koristi potpis poznat i popularan ne samo u glavnom gradu i ostatku BiH, nego i u regiji – ali i u Evropi. U Sarajevu ima status urbane legende čije ime i prezime zna jako malo ljudi, i ako se – kako nam je kazao u razgovoru – ne krije specijalno.

Radi sam, radi i sa ekipom. Internacionalnom.

Akcenat stavlja na druženje i konstantnu potragu za adrenalinskim nabojem. Njegova djela (ili kako bi neki rekli nedjela) mogu se naći po brojnim portalima i blogovima koji se bave uličnom umjetnošću.

Prvi put njegovo ime će se pojaviti u medijima, a na intervju ga nije bilo teško nagovoriti.

Predstavio se kao „vandal po evropskim standardima“ kojem je London ostao neostvarena želja. Ali ne još dugo. Vrlo interesantan odabir grada budući da isti oni ljudi koji će reći „to je brat koji se potpisao na cijeli grad“ će kazati i „RULOF se još samo nije potpisao na vaginu kraljice Elizabete.“

Slučajno ili namjerno – saznajte iz razgovora. RULOF od A do Ž za VICE. Identitet poznat redakciji.

No products in the cart.